Contactloos betalen bij AVIA Tankservice Haarhuis

Op veel pekken in Nederland is het al mogelijk om contactloos te betalen. Liepen tankstations in het verleden altijd voorop in betaal mogelijkheden, bij het contactloos betalen liep dit iets anders. Het pinnen bij tankstations loopt via een ander protocol dan bij de standaard pin apparaten. Hierdoor was het lastiger om het contactloos pinnen te integreren in het bestaande systeem.
Echter is er inmiddels een goede oplossing gevonden om het contactloos betalen ook bij tankstations te introduceren. Vanaf 22 augustus zullen wij 1 van de 7 AVIA tanksations in Nederland zijn die mee gaan werken aan de pilot contactloos betalen. Heel concreet houd dit in dat u vanaf 22 augustus 2016 bij ons contactloos kunt betalen.

Door de overgang naar het contactloos betalen is het mogelijk dat u op 22 augustus tot 12:00 uur enige tijd niet bij ons kunt pinnen.

Wat is contactloos betalen?

Bij deze vorm van betalen moet u de betaalpas of de mobiele telefoon kortstondig dichtbij de betaalautomaat houden om te betalen. Bij bedragen tot en met € 25,- is geen pincode nodig. Boven dit bedrag moet u wel een pincode intikken op de betaalautomaat of op de mobiele telefoon.

Wanneer uw aaneengesloten contactloze betalingen zonder pincode opgeteld de limiet van € 50,- bereiken, moet u alsnog een pincode intikken.

Er zijn banken waar u zelf het limiet in kunt instellen of bij betalingen met de mobiele telefoon altijd een pincode moet intikken, net als bij gewoon pinnen.

Bij contactloos of mobiel betalen is het niet nodig om de betaalpas of telefoon van tevoren ‘op te laden’ zoals destijds bij Chipknip. Iedere betaling wordt direct van uw betaalrekening afgeboekt, zoals bij een gewone pinbetaling. Contactloos betalen is in het buitenland al langer mogelijk. Het is gemakkelijk en snel.

U kunt zelf kiezen of u contactloos of mobiel wilt betalen. Het is een aanvulling op gewoon pinnen.